Cameron aku datang!!!

by - Tuesday, January 22, 2013

saya satu awak satu..

Lama tak update blog ni.. sekarang ni mood aku memang kelaut.. huhu.. dengan broadband yang semakin lambat lagi lah mood aku nak kelaut.. taip satu perkataan aku padam.. taip padam terus xsave pape.. huhu..

Hari ini aku nak cerita pasal aku pergi cameron highland.. walaupun dah lama tapi aku nak cerita juga.. hihi.. masa kitaorang pergi cameron ni memang tak dirancang idea datang secara tiba-tiba. Sehari sebelum pergi cameron, makcik aku datang rumah..

disebabkan bosan sangat duduk rumah aku ajak dorang pergi jogging kt taman tasik permaisuri..
Masa nak balik tu, budak-budak semua ajak pergi cameron highland termasuklah aku.

Bab-bab jalan ni aku mana boleh tinggal.. haha. Lagipun lama tak pergi cameron kan.. so lepas buat keputusan tu kitaorang berpecah nak beli barang nak masak..

Family aku bawa spageti dan makcik aku bawa sandwich. Kitaorang pergi satu kereta je.. lepas subuh kitaorang bertolak.. masa pergi cameron ni kaki aku dah sakit akibat melecet.. gara-gara joging xpakai stokin.haha.. walaupun kaki sakit tapi bersemangat nak bercuti..

jom petik stawberry!!


Masa pergi ni kitaorang ikut jalan baru.. so tak adalah pening kan. Sampai je cameron terus berhenti terus berhenti perhentian satu. Beli makanan macam jagung ke aku bagi bunga dan nemo makan.. anak-anak aku tu mana boleh tinggal.. jagung kat situ kan sedap.. bunga yang tengah tidur tu pun boleh bangun.. haha..

Haritu anak-anak aku kenyang merasa makanan.. aku beli keledek rebus aku bagi bunga makanan.. lepas singgah kat perhentian pertama kitaorang teruskan perjalanan ke perhentian kedua.. time ni mak aku dan makcik aku beli joging. sebenarnya motif kitaorang pergi cameron ni nak beli jagung je..haha..

aku paling suka pemandangan ni..cantik kan..

Lepas shopping tu, hujan renyai-renyai plak.. kitaorang pergi time hujan.. apa boleh buat.. haha.. lepastu singgah kat strawberry park.. time keluar kerete  tu hujan renyai-renyai je.. yang masuk petik strawberry aku,mama aku dan duaorang adik saudara aku..

Yang syok nya aku petik aku bagi bunga dan nemo makan..haha.. petik satu aku masuk dalam beg.. petik satu eh.. termakan pulak..haha..tapi masam..

Disebabkan time kitaorang petik tu hujan dah lebat dan kaki aku makin sakit kitaorang terus naik atas nk timbang strawberry yang kita orang petik..
Masa otw balik singgah beli ole-ole untuk MR.A kat pasar.. tapi hujan lebat pulok.. beli je lah pape janji boleh dimakan.. yang kelakarnya kitaorang tak belu sayur pun.. beli jagung je..

Lepas tu singgah kat ladang teh.. serius suka tengok pemandangan kat situ lepas hujan.. nak minum kat situ tapi ramai orang pula.. lepas beli ole-ole kat situ kitaorang terus balik..

Masa balik ni kitaorang ikut jalan lama yang agak pusing-pusing.. disebabkan aku tengok banyak sangat petai, aku terus minta kat mak aku nak petai.. hahaha.. ingat orang kl xreti makan petai ke.. aku reti ok..haha..

Lepas tu singgah satu tempat.. aku tak ingat nama tempat tu.. huhu.. kitaorang berhenti rehat makan kat situ.. xsalah aku kuala woh ea.entah.. aku main hentam je.. tepi-tepi sungai tu memang berasap. Tapi air sungai deras..takut nk mandi.. nak rendam kaki pun ermm kene fikit 10x sebab kaki aku melecet teruk. Huhu

Sebelum balik tu kena bergambar dulu.. peace...:).. haha.. jom layan gambar kat bawah ni. Time ni pipi ku tembam gila..haha..























masa untuk blogwalking..!!!!

You May Also Like

66 391 sedang mendoakan dya

  1. wau bestnya...teringat lawatan lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti best kan kalau pergi lawatan

      Delete
  2. mohon post strawberi n petai yup... hee ^^

    ReplyDelete
  3. waaa..bestnya dapat pergi jalan2.saya duduk je pahang tapi tak lepas lagi ni.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cm tu kne pergi tu..rugi xpergi..tpi cameron xsesejuk dulu

      Delete
  4. salam dya bunga.
    Tekenang TA sewaktu berbuln madu dahulu di sana. Nice photo yg dya letak..

    ReplyDelete
  5. Nak pergi cameron jugakk.. Jeles nii.. :P

    ReplyDelete
  6. bestnyerrr.... :)

    eh..comellah handbag dya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..beg juga cik nur tgk

      Delete
    2. kekekekeke..biasalah Dya..hantu handbag..
      hahahahhahaha... :P

      Delete
  7. pehh.seronok bercuti..
    suka jg mkn strawberi tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..sedapkan..kalau merah lgi sedap

      Delete
  8. hamboiiiii.....terapi selepas berkonvo

    ReplyDelete
  9. sgt lah cantik pemandangan tu kan..
    tenang je rasa jiwa nengoknya :)

    ReplyDelete
  10. bestnyaa g cameron. anis last pergi taun lepas. best sangat !! paling best pergi pasar malam sane. sejuk2, pastu mkn sup panas :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya pun suka g pasar mlm ktsitu.hihi..tpi dya pergi tu xtidur cameron.hihi

      Delete
  11. walaweh..bestnya... adoi.. entah bilalah saya akan dapat memanjat ke cameron highland tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpyh sush2 nk pnjat naik kete lah g sana.hihi

      Delete
  12. bestnye dya p sne...thanks for the keychain tu erk..hehehehee

    ReplyDelete
  13. bestnya gi cameron...
    teringat masa gi lawatan belajar..

    ReplyDelete
  14. akak tak pernah sampai cameron..pernah sampai genting aje..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cm tu akak kne g cameron..best..sejuk

      Delete
  15. Wilma tak pernah lagi pergi Cameron Highlands...
    Teringin pulak lepas tengok gambar-gambar Dya bah ^_^

    ReplyDelete
  16. AJ baru nak pegi 2feb ni.....
    Insyaallah la kalau takde aral melintang....
    Hehehheheh...

    ReplyDelete
  17. wahh syiokknya..xgtau pon nk ke sana.kalo tak leh ikut,,hehee

    ReplyDelete
  18. wahh beznya lama tau tak p cameron..masa kecik2 dlu ja.hehe

    ReplyDelete
  19. dah lama bonar x ke cameron..syoknyee.. amboi tajuk entri nk gempak aje.. hahhaa..

    ReplyDelete
  20. Pergi Cameron tak sah kalau tak beli strawberry kan? Tapi tak pulak beli jagung =_= Hahaha! Eh, lepak minum teh Cameron best taw! Org kata teh fresh lah katakannnn. Entah. Yang pasti, syokkk je lepak2 minum teh kat situ. Maybe sambil menikmati pemandangan dea kut :D

    ReplyDelete
  21. serius sya tak pernh p cameron..caya tak?

    ReplyDelete
  22. wah..best betul petik2 strawberi yeye :)

    ReplyDelete
  23. wah..teringat masa g cameron dulu....tomato best :)

    ReplyDelete
  24. lama x trun sana..

    dekat je ngn rumah kay ke cameron ade dlm 45 minit jew

    ReplyDelete
  25. wah...bestnya. lama giler tak gi.last masa lawatan skolah dulu je rasanya.hehehe

    ReplyDelete
  26. kalau pergi ke almasyoor,tu saudara In punya ladang strawberri.. heee :)

    ReplyDelete
  27. Mintak kaktus satu! Hehehe! =)

    ReplyDelete
  28. Eh? Masa tu dah komen kan kat sini? Mana komennnya? Grrrrr. Masuk spam ek? :|

    ReplyDelete
  29. dya, kalau nak gune felinna inchloss tu, jangan risau sbb sy pun tgh guna losyen tu..hehe~ :)

    losyen tu juga dah disahkan halal~

    wangi je~ :)

    ReplyDelete
  30. Wahhh bestnye.. Nani xpenah lagi ke sana.. Ngehhhhh. :) cntik pemandangan n fresh je udara kn

    ReplyDelete
  31. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  32. wah..sronoknye dpt jenjln sana..berseri2 muka empunya blog...

    ReplyDelete
  33. mintak strawberry sikit. nak celup coklat. hehehe..

    ReplyDelete
  34. bestnye kak dya =) fakta pertama : fara xpernah pergi cameron . Jelezz . lagipun fara jarg klua rumah sob2

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)