pangkor island 1

by - Tuesday, February 14, 2012


 setelah tiga hari bercuti di pangkor baru semalam dapat update..semalam update pun sebab nak join segmen blogger otai, bro ben..mana boleh lepas kan peluang kalau bro ben buat segmen kan.

Plan bercuti ke pangkor ni plan aku, eira dan naz.. alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. tak ada yang wat hal sendiri dan semuanya happy sangat sampai ada yang tak nak balik.. 

kitaorang bertolak dari pudu dalam pukul 9.30 a.m.. lama jugak lah kitaorang tunggu bas.. kat tiket tu sepatutunya pukul 9 a.m tapi kul 9.30 a.m baru bas tu sampai.. kalau tengok pic kat atas ni semua pergi berpasangan kecuali aku, della dan syah.. tapi yang nampak keseorangan syah lah.. 

disebabkan excited sangat nak pergi, kitaorang memang tak sempat nak breakfast. nasib baik, kitaorang plan nak bawa meehun goreng pastu bungkus dalam plastik... pukul 11, kitaorang rehat kat slim river.. masa tu semua kelam kabut cari toilet..haha.. 

lepas rehat kat slim river,apa lagi, semua minta mee hun goreng disebabkan perut kitaorang berkeroncong rentak irama asli.. kitaorang sampai lumut dalam pukul 2.. sampai je kat stesen bas lumut, kitaorang terus gerak ke jeti lumut cari en jamal, orang yang uruskan aktiviti kitaorang di pangkor. kitaorang naik feri dalam pukul 2.30. disebabkan sibuk sangat berborak tak sedar bila feri tu bergerak..haha..

kitaorang sampai pangkor dalam pukul 3. sampai je chalet, kitaorang terus letak barang dan terus cari kedai makan.. masing-masing muka kelaparan... makanan kat situ memang sedap.. atau selalunye orang yang lapar makanan yang sedap pun cakap sedap.. 

lepas makan kitaorang terus ke pantai nak bergambar.. sebenarnya, aku tahu semua geram tengok laut..nak mandi.. tapi semua malas nak tukar baju.. selepas puas bergambar kitaorang cadang nak berbasikal..nak ronda-ronda tempat tu naik basikal.. 

malam tu, masa makan malam, en jamal tanya kitaorang nak main air head ke tak? time tu semua blurr.. tak tahu apa benda tu, termasuk lah aku.. hehe bila en jamal dah terangkan baru aku tahu dan aku pernah main air head masa pergi P.D..hehe.. apalagi kitaorang terus setuju nak main kecuali si syah.. 


lepas makan malam, kitaorang berpecah..ada yang pergi dating, ada yang shopping dan ada juga yang gila bergambar macam kitaorang 4 orang..cer tengok pic kat bawah ni.. 

lepas penat bergambar kitaorang main game tru or dare.betul ke nama game ni?  membe-membe aku yang tengah dating tu pun terus datang kat kitaorang join game ni..haha.. masa tu semua takut nk jawab.. termasuk lah aku..

malam tu, bulan memang cantik sangat..haha..semua tak nak tidur.. tapi terpaksa tidur jugak takut esok bangun lambat.. 


You May Also Like

32 391 sedang mendoakan dya

  1. wah... best nye dpt bercuti 3 hari..
    pergi ramai2 lagi... mesti best giler...

    ReplyDelete
  2. waaaaa dulu penah p pangkor! love it! love the island soooo much! cantik sgt!heeee~

    ReplyDelete
  3. O ho... Budak kecik ni dah balik Dari holiday ye!!!

    Enjoy sungguh dia.. Dya.. 1st photo tu cantik, bagi anty boleh???

    ReplyDelete
  4. Wah seronoknye p jalan2 brcuti...subhanAllah..bulan memg cntik.. :) hehehe

    ReplyDelete
  5. yang lelaki tu shah yek..kasihan dia kena berkepit dengan kau orang semua..hehehehe

    Pangkor memang best..

    ReplyDelete
  6. bestnyaaaa...! lama cik nur tak g pangkor...Dya tido chalet ape? dulu cik nur tido chalet palma...best juga.. :)

    ReplyDelete
  7. @masz sidek : sebenarnye tak puas pergi tiga hari..hehe.. tu lh. kalau pergi ramai-ramai seronok sgt

    @mr.clive : island tu memang cntk.. berbaloi sgt2 kitaorang pergi

    @deru ombak : hehe.. dah lah aunty..hehe. blh je..amik lah pic tu.. byk lagi pic pemandangan..

    ReplyDelete
  8. @nur : subhanAllah.. bulan malam tu memang cantik..cantik sangat.. tak dapat nak tangkap pic..bateri camera dah low

    @hanif : tu edly, bf naz.. pic shah 1st day tak banyk..hehe

    ReplyDelete
  9. wow...bestnya.lama tak gi pulau lebih2 lagi pangkor.gi skali masa kanak2 ribena lagi.hehehe

    ReplyDelete
  10. @:: Cik Nur ::dya tidur chalet purnama.. hehe.. dya pergi pakai pakej.. tp berbaloi lah..chalet kt situ selesa..

    ReplyDelete
  11. Bestnya dya & the geng p bercuti yek...
    bulan cantik..takde ambil pic nya ka??/

    ReplyDelete
  12. wow..bestnya p pangkor..nak p sana dya bawa eca yer.hehehehe

    ReplyDelete
  13. @kis tak dapat nak snap pic bulan.. bateri camera dah low..


    @eca : boleh je..hehe

    ReplyDelete
  14. best sangattt pangkorrrr.. huhuhu

    ReplyDelete
  15. enjoy ngan kengkwn mmg bestt . hehe .

    klu dgn parents , tak kuar duit pon . haha .

    ReplyDelete
  16. bersih ke pangkor tu..? dulu pergi macam kotor j.e.e...

    ReplyDelete
  17. asalam ... wahhh ... meriah nampak percutian turr ... saya pun dah lama tak ke sana ... tq.

    ReplyDelete
  18. anda d tag..cekidaut!!!

    http://penchentalily.blogspot.com/2012/02/luna-shoppes-giveaway.html

    ReplyDelete
  19. best gila lepak pantai malam2 gitu,, :D

    follow sini dan tinggal komen,, sile beri tunjuk ajar.. ^^

    ReplyDelete
  20. as salam..
    amboi~
    berjalan sakan nampak~
    wah~ wah~ wah~
    ni kat pulau pangkor lagi ke ni?
    eh ikan macam mana nak amik ni?

    takpe. pakcik culik je~ :p
    pakcik dah sampai ni ha. kat sungai buluh. wuhu~~

    ReplyDelete
  21. sronok nyer korang...lama dh x kuar ngn member cenggini...

    ReplyDelete
  22. @yad'z best sgt..tak puas pergi 3 hari

    @hudahassan : haha..btl gak tu..tp seronok pergi ngn parent..

    @lady milo : tempat dya pergi tu nasib baik bersih..

    ReplyDelete
  23. @diba : mestilah jln sakan..hehe

    @ajak : meriah giler.. semua happy time tu

    @pendamba mawar : memang best..:D

    ReplyDelete
  24. @Cik lily : orait dear..:D

    @akuamir : memang best lepak pntai time malam.:D lawa je bulan mlm tu

    @pakcik : dah smpai kl dah..:D pak cik betul ke ni nak?? arnab tak nak ke?? hehe..

    ReplyDelete
  25. @Yumidaseronok sangat.. jarang dapat bercuti dgn mmbe..

    ReplyDelete
  26. Searching for the Best Dating Site? Join to find your perfect match.

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)